HN: Enel potvrdil odklad Mochoviec

21.01.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Šéf elektrární Paolo Ruzzini v Rozhovore týždňa pre denník potvrdil, že po novom budú bloky hotové v rokoch 2014 a 2015. Pre štát to znamená, že dividendy z podniku neuvidí skôr, ako po roku 2015 a zároveň príjmy z predaja elektriny, vyprodukovanej novými blokmi, začnú pritekať neskôr. Predraží sa aj samotná výstavba. Premiér Robert Fico spomenul sumu 800 miliónov eur, ktoré mal Enel žiadať od štátu. Ruzzini to odmieta s tým, že ešte nevedia o koľko sa dostavba predraží.
"Slovenské elektrárne kryjú náklady zo svojich vlastných zdrojov, bez toho, aby žiadali nejaké financie od vlády, alebo aby žiadali o štátne formy pomoci", vysvetlil. Ruzzini tvrdí, že za meškaním sú externé vplyvy. Štát aj Enel by sa mali podľa denníka do niekoľkých týždňov dohodnúť, ako dostavbu blokov zaplatiť. Rezort hospodárstva nechce, aby to malo vplyv na rozpočet, uzatvára denník.
Bratislava 21. januára (TASR) - Štát spolu s Enelom spoluvlastní Slovenské elektrárne, ktoré Mochovce stavajú. "Enel potvrdil odklad Mochoviec", informujú dnešné HOSPODÁRSKE NOVINY na prvej strane.
Zdroj: TASR
 

Vyberte región